2025 Kış Kampı

Başlangıç: 20 Ocak 2025

Bitiş: 30 Ocak 2025

Duyduk duymadık demeyin! Kış kampımız, 21 Ocak-30 Ocak tarihleri arasında ilk hafta pazartesi (oryantasyon günü), salı, çarşamba, perşembe ve cuma (4 gün); ikinci hafta ise 27 Ocak-30 Ocak tarihleri arasında pazartesi, salı, çarşamba ve perşembe (4 gün) günlerinde eğitim verilmek üzere toplam 2 hafta sürecektir. İlk hafta ve ikinci hafta eğitim paketleri birbirinden bağımsızdır. Kış Kampımız yeniden Ankara Atatürk Lisesi’nde okulumuz öğrencileri için ücretsiz gerçekleştirilecektir.

Kampımızda 8 farklı (İlk hafta 4, ikinci hafta 4) eğitim paketimiz mevcuttur ve her bir öğrenci seçildiği takdirde ilk hafta 1 pakete, 2.hafta 1 pakete dahil olabilecektir.

Eğitim Paketleri (21-24 Ocak)

Deneysel Bilim (Biyoloji)

EĞİTMENLER:

  • Başak Erbay - 134 - Gazi Üniversitesi Biyoloji Öğretmenliği
  • Yağız Aydoğan - 137 - Başkent Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik

Eğitimin amacı, biyoloji biliminin ilgilendiği çeşitli konuları mikroskop incelemeleri, deneyler, etkinlikler, oyunlar ve atölyelerde birlikte katılımcıların aktif rol aldığı bir ortamda aktarmaktır. Kamp sonunda katılımcıların biyolojiye farklı bir perspektiften bakabilmelerini ve biyolojinin hayatımızın önemli bir parçası olduğunu fark etmelerini hedefliyoruz.

Laboratuvar kuralları ve kullanımı, mikroskop tanıtımı ve kullanımı, preparat (mikroskop altında inceleme örneği) hazırlama ve inceleme atölyesi, ekoloji ve çevre kavramları üzerine etkinlikler, anatomi, fizyoloji konuları ve çeşitli organların incelenmesi, evrim ve filogenetik ağaç oluşturma etkinlikleri, bitki, mantar ve protistalarla ilgili çeşitli deney ve etkinlikler düzenlenecektir.

Biyolojiye ve deney yapmaya ilgisi olan herkesi bekliyoruz :)

Felsefe

EĞİTMENLER:

  • Doğa Şefika Özkan - 133 - ODTÜ Felsefe
  • Nilay Ceyda - 138 - ODTÜ Felsefe

Antik Yunan felsefesi, batı düşüncesinin temellerini atmış ve günümüzün pek çok felsefi akımının doğuşuna ilham vermiştir. Felsefe tarihinin her döneminde Antik Yunan felsefesinin etkisini ve başka filozoflar tarafından antik dönem filozoflarının düşüncelerine yapılan atıfları gözlemleyebiliriz. Felsefeyle yakından uzaktan ilgilenen herkesin bu detayları yakalayabilmesi adına antik dönem hakkında bir fikir sahibi olması gerektiğinden ve üniversite sınavında çıkabilecek sorulara da yardımcı olabileceğini düşündüğümüzden eğitimimizi bu yönde planlamak istedik. İlk olarak keyifli bir Nietzsche esintisi eşliğinde Sokrates öncesi filozoflara değinecek, daha sonrasında da felsefenin üç efsanesi olan Sokrates, Platon ve Aristoteles’in felsefi düşüncesinin derinliklerine dalacağız. Eğer siz de felsefenin temel taşlarını oluşturan bu büyük düşünürlerin dünyasında derin bir yolculuğa çıkmak ve Antik Yunan’ın derinliklerine inmeyi arzuluyorsanız, felsefe anlamındaki yolculuğunuza bir başlangıç arıyorsanız bu eğitim tam size göre!

Fotoğrafçılık

EĞİTMENLER:

  • Deniz Gülbay - 138 - Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler
  • Mustafa Kılıç - 138
  • Çağhan Tan - 138

Eğitimin amacı kameraları ve fotoğrafçılık ekipmanlarını tanımak, fotoğraf çekerken dikkat edilecekleri ve fotoğrafçılık teorisini öğrenmek, öğrenilenleri de kreatif bir şekilde uygulayarak deneyimle bilgiyi pekiştirmektir.

Edebiyat Teorisi

EĞİTMEN:

  • Emir Gürbüz - 138 - Bilkent Felsefe

Eğitim içerisinde edebiyatla ilgili temel kavramlar ele alınacaktır. Foucault, Saussure, Barthes gibi kişilerin metinleri okunacak, çeşitli sorular sorulup o sorular üzerine yazılar yazılacaktır. Toplamda dört soru olacak olup, bu sorular arasından yazan kişinin isteğine bağlı olarak biri seçilip sergiye sunulacaktır.

Eğitim Paketleri (27-30 Ocak)

Deneysel Bilim (Kimya)

EĞİTMENLER:

  • Aleyna Şahan - 136- Hacettepe Üniversitesi Kimya Mühendisliği
  • Efe Yüksel - 137 - ODTÜ Kimya

Eğitim boyunca öğrencilere ilk olarak kimya endüstrilerindeki iş olanaklarından, sektörden ve kimya bölümü/kimya mühendisliği bölümü arasındaki farklardan bahsetmeyi planlıyoruz. Ardından üniversite düzeyinde araştırmaların, sunumların ve deney raporlarının nasıl hazırlanması gerektiğine dair eğitim vermeyi planlıyoruz. Ayrıca umuyoruz ki süreç içerisinde kolay bir kimyasal deney gerçekleştirip öğrencilerin bu deneyle ilgili bir rapor hazırlamasını isteyeceğiz.

3’ü Bir Arada Proje Hazırlama Eğitimi

EĞİTMEN:

  • Esin Şahsenem Karakurt - 135 - Yıldız Teknik Üniversitesi - Biyomühendislik

Biri “Girişimcilik”, biri “Avrupa Birliği”, biri “Akademik” alanda olmak üzere toplam 3 farklı alanda nasıl proje geliştirebileceğinizi uygulamalı olarak deneyimleyebileceğiniz bir eğitim paketi hazırladık. Kamp sonunda 3 alanda proje hazırlamaya giriş yapmış, 3 proje taslağınız elinizde olacak.Önce, her alana dair bilmeniz gereken önemli bilgilerle başlayacağız. Başvuru yapabileceğiniz programları ve programların örnek projelerini inceledikten sonra kolları sıvayarak kendi çalışmalarımıza geçeceğiz. Gruplar halinde o alana yönelik vakalara zamana karşı çözüm bularak bir sonraki gün yapılacak esas “Proje Geliştirme Atölyesi” için bir ısındırma etkinliği yapmış olacağız. Her atölyemizde ekip arkadaşlarınızla sorun çözecek, fikir üretecek, fikrinizi afişe yansıtıp sunacaksınız. Atölye birincilerimizi ödüllendirdiğimiz bir sistem sonunda sizi çeşitli ödüller bekliyor olacak.

Tiyatro

EĞİTMENLER:

  • Deniz Beyza Kazdal - 135
  • Şebnem Kocaelİ - 136

Okulumuz her zaman köklü tarihi ve kültürel zenginlikleriyle yalnızca eğitim değil, aynı zamanda bizi sanat ve kültürel anlamda geliştiren bir yer oldu. Her köşesinde tarih kokan bu okulun yıllardır süregelen en özel geleneklerinden biri olan etkinliklerinde hepimiz unutulmaz anılar biriktirdik. Bu etkinliklerin bir parçası olan tiyatro, yalnızca sahneye çıkıp rol yapmak değil, aynı zamanda hayatı daha iyi anlamak, empati kurmak ve yaratıcılığı geliştirmek için mükemmel bir fırsat. Bu yıl, sizlere çok özel bir davetimiz var! Eski Atatürk Lisesi öğrencileri olarak okulumuzun yeni nesil sanatçılarına rehberlik etmek için sizlerle olacağımız için çok heyecanlı ve mutluyuz. Sizleri, 4 gün sürecek hızlandırılmış tiyatro kampımıza katılmaya davet ediyoruz!

Dijital Tasarım

EĞİTMENLER:

  • Nilsu Gülbay - 135 - Bilkent Üniversitesi
  • Sena Sarı - 135 - Ted Üniversitesi

Bu eğitim dijital tasarım ve modellemeye ilgisi olan ve bu konuda bilgilenmek isteyen öğrenciler için oluşturulmuştur. Eğitim 4 günden oluşmakta olup eğitimin sonunda ortaya bir ürün çıkarılması hedeflenmektedir. Photoshop ve Rhino 8 arayüzlerinin kısa tanıtıımı ve kullanımının öğretilmesi ile tasarım araçlarına hakimiyet sağlanmak istenmektedir. Öğrenciler 4 günün sonunda modeli ve markasını yarattıkları kendilerine ait bir ürün ve o ürüne ait bir poster ortaya çıkaracaklardır. 4 gün için de katılım zorunludur.

YARI TATİLİ EĞLENCELİ, KENDİNİ GELİŞTİREREK GEÇİRMEK İSTEYEN VE SOSYALLEŞMEK İSTEYEN HERKES İÇİN BİR DAVETİMİZDİR 💕